Search for content, post, videos

Srodna duša ili životni partner? Ko je osoba sa kojom živite u braku?

srodna duša

srodna dusa

Srodna duša ili životni partner je osoba koja je sa vama u braku. Razlika je bitna i pozamašna i možda ste jedna od onih srećnih žena, pa je vaš muž, partner i životni saputnik upravo i vaša srodna duša. Kroz život se krećete zajedno nadahnuti jedno drugim, izrastate u bolju verziju sebe svakog dana, i prosto vam je kratko vreme ovoga života da biste dovoljno uživali u toj ljubavi. Druga strana ove medalje su dramatične svađe, često opsesivni odnos i ogromna količina ljubomore.

Razlike dakle postoje između ova dva pojma, ima sigurno previše onih koji su tih razlika itekako svesni.

Srodna duša ulazi u vaš život sa misijom da vas poduči najvažnijim životnim lekcijama o: strasti, želji, zanosu, ljubavi, odanosti ali i patnji, bolu, kontroli…

Sve što se dešava između vas je prenaglašeno. Iskustva iz tog perioda pamte se celog života. Privlačnost između vas je iskonska, ogromna, nemoguće je kontrolisati je, a još teže ignorisati. Sve vreme od samog početka imate neki lud osećaj da se oduvek poznajete i da je susret bio neizbežan. Povezivanje sa srodnom dušom je na veoma suptilnom, duboko duhovnom i intuitivnom nivou a emocije uglavnom ne mogu to do kraja da isprate. Osećanja kaskaju za rasplamsanom vatrom.

Postoje ljudi koji nikada nisu sreli srodnu dušu i time propustili ovu ogromnu životnu lekciju, nažalost. Najčešće ove veze ne traju previše dugo, najviše do nekoliko godina, tj. oniliko koliko je potrebno da se karma ispuni. Kada je zadatak završen, ciklus se zatvara. Srodna duša nestaje iz vašeg života naprasno i za sobom ostavlja opustošeno srce i neizmernu količinu bola.

Životni saputnik se pojavljuje u momentu kada ste spremni za ljubav i nešto ipak mirniju luku, podučeni naravno pređašnjim iskustvom.

On će biti vaš podstrek i podrška, neko na koga možete da se oslonite do kraja života. U ovom odnosu daleko je manje egoizma i sujete a nivo spremnosti na kompromise i odricanja zarad boljitka veze na drastično je višem nivou. Srodna duša uglavnom dolazi iz sličnih ili istih životnih okolnosti  kao i vi, a životni saputnik vrlo često iz potpuno drugačijeg miljea. Stabilnost će vam itekako dobro doći nakon brodoloma.  Formiranje porodice više od svega upravo to traži, fokus na budućnost i predvidljivost događaja. Možda nećete da treperite od uzbuđenja pri svakom susretu, ali to ne znači da nema ljubavi. Upravo suprotno, vaše emocije su sazrele a vi ste spremni ne samo da podarite sebe, već i da prihvatite nekoga sa svim vrlinama i naravno manama koje ima.

Ovaj odnos će vam doneti nove horizonte u životu takođe.

Idealna veza ne postoji. Ovoga puta ste ipak birali sa bar minimalnom dozom razuma. Ono što vas u toku života može zadesiti jeste nedostajanje one duševno strastvene homeostaze koju ste tako često osećali pored srodne duše. Ako želite da taj osećaj nestane – prizovite iz sećanja i sve drame kroz koje ste prolazili.

Život nije crno bela slika. Ne važe za sve ljude ista pravila. Najveći deo naše sreće uglavnom kreiramo sami.