Search for content, post, videos

3 najskuplja automobila u 2020.-oj godini

3 najskuplja utomobila bugati diva

Iako je tempo života promenjen iz korena na nivou čitave planete tokom prethodne godine, industrija automobila nije odustala od predstavljanja najskupljih primeraka na četiri točka. Velike kompanije kao što su McLaren, Ferrari, Lamborghini, Bugatti kao da su se utrkivale koja će ući na listu 3 najskuplja automobila u godini koja je promenila svet. Ono što je još čudnije, da ne kažemo apsurdnije, jeste što su svi primerci ovih preskupih mašina prodati. I to uglavnom unapred.

Napomena

Na ovoj listi se ne nalaze najskuplji automobili na svetu već oni predstavljeni u 2020.-oj godini.

Bugatti Centodieci: $9,000,000

3 najskuplja automobila

Bugatti Centodieci

Bugatijev unapređen model Centodieci u 2021. godini će biti ekskluzivni primerak svog prethodnika iz ’90.-ih. Pravi se svega 10 primeraka ovog vozila. I, gle čuda, svi već imaju svog ponosnog vlasnika.

Bugati naplaćuje svoju jedinstvenu karoseriju, ne praveći, pritom, bilo kakav kompromis kad su udobnost i komfor u pitanju. Da li ovakav stav opravdava cenu od 9 miliona dolara, proceniće onaj ko je spreman da ih izdvoji ukoliko poželi da poseduje ovaj automobil.

1577 konjskih snaga spakovanih u W-16 motor ovaj automobil ne čini najbržim. Ipak, omogućava mu da se popne na tron kada je ubrzanje u pitanju. Potrebno mu je 2.4 sekunde da dostigne brzinu od 0-100km/h.

Ovom brojčano ograničenom serijom Bugati odaje počast superautomobilu EB110, koji je početkom ’90.-ih izlazio iz njihove fabrike.

Performase automobila kažu da je maksimalna brzina koju može da dostigne 379km/h.

Nesumnjivo bi bilo zabavno iskustvo provozati se u ovoj bebici.

Bugatti Divo 2021: $6,000,000

3 najskuplja utomobila bugati diva

Bugatti Divo 2021

Bugatijeva reputacija luksuznih skupih automobila se nastavlja drugim modelom koji se našao na listi 3 najskuplja automobila u 2020.-oj godini. Do kraja 2021.-e, kompanija će napraviti 40 primeraka ovog automobila. I to bi bilo to.

Lakši okvir i novo peraje mu omogućavaju veću brzinu. Iz fabrike kažu – 380km/h. Motor je 8.0-litarski, sa četiri turbo punjača i 1500 konjskih snaga.

Da bi smanjio težinu ovog modela, Bugati je dekor unutrašnjost sveo na minimum, ali nije odstupio od ekskluzivnosti i udobnosti. Uostalom, za ove pare, prema našem skromnom mišljenju, ovaj automobil bi morao biti mnogo sposobniji.

Koenigsegg Jesko: $3,000,000

3 najskuplja automobila Koenigsegg Jesko

Koenigsegg Jesko

Sledeći na listi je automobil švedske kompanije Koenigsegg. Jeskovu 7-ocifrenu vrednost, sa aspekta performansi, opravdava nekoliko stvari.

Prva je da se ovaj model nalazi među najbržim automobilima na svetu. Ali to nije sve. Skandinavci su želeli da stvore odgovarajućeg naslednika za svoj čuveni model Agere RS. I u tome su uspeli. “Ažuriran” motor, lakši okvir kao i udobna i praktična unutrašnjost čine Jeska veoma primamljivim zalogajem.

1280 konjskih snaga i menjač sa 9 brzina obezbeđuju ovom modelu atraktivnost, a maksimalna brzina od 330 km/h garantuje uzbudljivost vožnje.